Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı (Tezli)

Milletlerarası Özel Hukuk Uzmanlık Alanı

Uluslararası Ticaret Hukuku Uzmanlık Alanı

Hedefler

Özel Hukuk Yüksek Lisans Programları kapsamında öğrencilerimizin yönelebilecekleri Uluslararası Ticaret Hukuku Uzmanlık Alanı ile, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak pek çok alanda gittikçe küreselleşen ve sınırları ortadan kaldıran günümüz dünyasında; çeşitli devletlerin vatandaşları arasındaki hukuki ilişkileri, hukuk sistemleri arasındaki ihtilafları ve uyuşmazlıkların hangi usul ve kurallara göre çözüleceğini konu alan bilimsel çalışmalara imza atmayı ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimizi ilgi duyacakları konulara yönlendirmeyi amaçlamaktayız. Günümüzde farklı devletlerin hukuk kurallarının bilinmesi, hukuki ilişkilerin kavranabilmesi için yeterli değildir. Milletlerarası özel hukuk ilişkilerini düzenleyen çerçeve kuralların varlığı, somut olaylara bunların uygulanmasını kolaylaştırmamaktadır. Farklı hukuk sistemlerinin birbiriyle yer yer çelişebilen kurallarını doğru bir şekilde uygulayabilmek için, bunların arkasında yatan mantığı ve bunlarla korunmak istenen menfaatleri bilmek gereklidir. Yüksek lisans öğrenimleri boyunca kendilerini bu alanda geliştirmek isteyen öğrencilerimizin, alacakları dersler, ortaya çıkaracakları tez çalışmaları ve alana ilişkin bilimsel araştırmalarıyla, hem kendilerini geliştirmeleri, hem de bu alana ilişkin hukuki boşlukların doldurulmasına katkı sağlamaları amaçlanmaktadır.

Kazanımlar

Uluslararası Ticaret Hukuku Uzmanlık Alanı kapsamında; Sözleşme Hukuku, Ticaret Hukuku, Uluslararası Ticaret ve Deniz Ticareti, Milletlerarası Özel Hukuk, Taşıma Hukuku, Sigorta Hukuku, Uluslararası Borçlar Hukuku, Uluslararası Tahkim ve benzeri alanlarda çalışmalar yürütülmesi hedeflenmektedir. Böylece öğrencilerimiz, Uluslararası Ticaret Hukuku kurallarının amaçlarını, kaynaklarını, kanunlar ihtilafı kurallarının yapısını, karşılaştırmalı hukukun esasları çerçevesine sorun çözmeyi öğreneceklerdir.